Steiermark Ausztria

Sielés az Ausztriai Steiermark sírégióban

Steiermark / Dachstein Schladming

Az ausztriai Stájerország északi részén található Schladming-Dachstein sírégió Ausztria egyik legnagyobb és legelegánsabb síparadicsoma. Télen mintegy 190 km tökéletes állapotú sípálya várja a síelőket, melyek a 93 modern felvonónak és síliftnek köszönhetően kényelmesen, sorban állás nélkül használható. Schladming-Dachstein sírégió földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően Európa hóbiztos síterepei közé tartozik, a modern hóágyúrendszer pedig a pályák kifogástalan minőségéről gondoskodik.
A Schladming környékén elhelyezkedő 9 síterep, mely a Schladming-Dachstein sírégiót alkotja, tagja a Ski Amadé síszövetségnek.

Steiermark / Dachstein Schladming Steiermark / Dachstein Schladming Steiermark / Dachstein Schladming

Steiermark / Murau Kreischberg

Steiermark gyönyszeme Kreischberg ad otthont az üdülőparknak, amely rendkívül kellemes körülményeket biztosít vendégeinek.
A közeli sípálya a 2013/2014-szezonra újdonsággal várja Önöket.
2013. decemberében átadták a 2,1 km hosszú új 10 fős kabinos liftet, amely a tavaly megépült 4 km hosszú piros és kék pálya tetejére szállítja a síelőket. Egy bérlettel besízhetők Lachtal és Kreischberg pályái! Kreischberg-Murau Ausztria egyik legkedveltebb síterepei közé tartozik, hosszú, összefüggő pályarendszere és hóbiztossága miatt. Kreischberg a családosok számára változatos kikapcsolódás, a síelők, snowboardosok részére pedig 7 különböző pályarendszer, gyorsasági pálya, fleeride lehetőség teszi teljessé a síelés élményét.
Magasság: 868 - 2118 m. Szintkülönbség: 1250 m. Pályák hossza: 40 km. Felvonók száma: 14db
A gyermekeket tanpálya és élménypark várja a "Kreischi" trambulinnal, közvetlenül a Kreischi liftnél kezdődő Dino Parkkal, és a "Yabaa Dabba Doo-Land" a Filston családdal. A legkisebbeket a gyermekvilág a meseszőnyeggel, baby lifttel, mini hullám vasúttal kápráztatja el. IGAZI GYERMEKPARADICSOM!

Steiermark / Murau Kreischberg Steiermark / Murau Kreischberg Steiermark / Murau Kreischberg

Steiermark / Lachtal Schönberg

Lachtal Stájerország második legynagyobb sívidéke, és a leghóbiztosabb pályákkal rendelkező síterületek egyike. A sífelvonók központja az 1600 méter magasan fekvő Schönberg-Lachtal. Széles pályák, végtelen szűz hómezők, hóbiztos déli lejtők, kényelmes, 6 személyes ülőlift (fűtött ülések, lehajtható búra) és igazi Hütték teszik feledhetetlenné a téli pihenést.
A sípálya gerincét a két darab 6 üléses felvonó biztosítja, emellett 7 húzós, ezek közül 1 drótköteles bébilift, 1 tányéros és 5 csákányos felvonó található. A 25 km jól karbantartott pályák többsége piros. Lachtal ideális hely családosok, csoportok, kezdők és profik számára egyaránt.
Az apartmanpark új építésű apartmanházai közvetlenül a pályák és a felvonók mellett, ideális kiinduló pontok a téli sportok szerelmesei számára, hogy felfedezhessék ezt a hatalmas, 140 ha-os besíelhető területet.
Az apartmanpark pályaszállás három épületében 22 db exkluzív belsőépítészeti kialakítású apartmannal várja vendégeit. A Lachtal sírégió festői hegyvidékének csodálatos panorámáját saját, déli fekvésű teraszukról élvezhetik az idelátogatók. Az épületek földszintjén találhatóak sítárolók, amelyek a sífelszerelések kényelmes és biztonságos elhelyezését biztosítják.

Steiermark / Lachtal Schonberg Steiermark / Lachtal Schonberg Steiermark / Lachtal Schonberg

Steiermark / Hohentauern

Hohentauern családias síterep Stájerországban, a Mura-völgyénak közelében.
Hohentauern kis/közepes méretű terep: 12 kilométeres pályarendszerrel, valamint 5 csákányos felvonóval, 1250 és 1800 méteres magasság között.
Csendes, nyugodt, családbarát hely, ahol a hat éven aluli gyerekek ingyen síelhetnek. Hohentauern igazi természetes síparadicsom, akik nem szeretik a keményre fagyott/fagyasztott hóágyúzott pályákat, azok tudják, hogy ez mit jelent. Sok pályán nincsenek hóágyúk, csak természetes hó, ami egészen más síélményt nyújt…
Szánkópálya, lovasszán, valamint korcsolyázási lehetőség várja az ide utazókat, 1800 méteres magasságban csodaszép panoráma tárul elénk, ha beülünk a hüttébe.
Hohentauern egy-két napra nem rossz hely, ráadásul a kombinált Murtal-bérlet Hohentauern mellett érvényes többek között Kreischbergre, Grebenzenre, Lachtalba és Turracher Höhére is.
A sífutókat 13 kilométernyi korcsolyázó és ugyanennyi klasszikus sífutópálya várja. Nappal és este van szánkózási lehetőség, sőt mi lehet próbálni a hótalpas túrázást és a lovasszánozást is.

Steiermark / Hohentauern Steiermark / Hohentauern Steiermark / Hohentauern