Karintia Ausztria

Sielés az Ausztriai Karintia sírégióban

Karintia / Koralpe

Koralpe Karintiában található, az Alpok délkeleti részének 2000 méternél magasabb hegyén. 28 kilométeres pályarendszerének nagy részét jól kezelt, piros lejtők alkotják. 2003-ban épült egy négyszemélyes buborékos felvonó mérföldkő Koralpe életében. Van olyan pálya, ami 100 méter széles, a legtökéletesebb gyakorlóterep. A fenti rész pedig a fahatár felett terül el, itt nagyon biztonságos körülmények között (szakadékok, sziklák nélkül) lehet kipróbálni a freeride-olást. A terep fejlődését jól bizonyítja az is, hogy: újabban minden évben snowparkot építenek a deszkásoknak és a twintipeseknek, illetve, hogy Koralpe már tagja a skiline.cc hálózatnak, vagyis este a bérletesek ellenőrizhetik, hogy mennyit síeltek napközben.

Természetesen szánkópálya is van, és épült egy egész üdülőfalu 1600 méteres magasságban, a pályáktól félpercnyi gyaloglásra.

Budapesttől alig 500 kilométerre fekszik Koralpe, az A2-es autópályától mindössze negyedórányi autózásra – családoknak, nyugodt, kényelmes sízésre vágyóknak érdemes ezt a helyet is kipróbálniuk!

Karintia / Koralpe Karintia / Koralpe Karintia / Koralpe

Karintia / Sonnenalpe Nassfeld

A Karintiában található Nassfeld síterep Ausztria 10 legjobb síközpontjának egyike, amely egyedülálló hegyi panorámával, hóbiztos sípályákkal és kivételesen sok napsütéssel várja a téli sportok kedvelőit. Nassfeld 30 modern felvonóval és sílifttel, összesen 110 kilométernyi tökéletesen karbantartott és különböző nehézségű sípályával, valamint számtalan "kedves kis meglepetéssel" várja a kezdő és haladó síelőket.

Nassfeld a gyermekes családok paradicsoma. Itt a tél felnőtteknek és gyerekeknek is a legszebb arcát mutatja. Fantasztikus szolgáltatások közül válogathatnak a szülők. Míg ők is kikapcsolódnak, a kicsiket is izgalmas kalandok várják. Biztonságos, játékos szórakozásban , síiskolában vehetnek részt hozzáértő szakemberek közreműködésével.
Sonnleitn csodálatos hely Karintiában. Az ap. GABI, BIRGIT és HERBERT a nassfeldi sípályáktól pár lépésre találhatók. Az apartmanok 2 szomszédos házban találhatók, ahonnan kilépve azonnal felcsatolhatjuk a síléceket.
A Rogner A és ROGNER B apartmanok épülete Nassfeld Sonnleitn falvában található, 200m-re a 4 üléses felvonótól, mely a Tressdorfer Höhe csúcsot és a Millennium Express sífelvonót köti össze. Minden apartmanból csodás kilátás nyílik a környező alpesi tájra.

Karintia / Sonnenalpe Nassfeld Karintia / Sonnenalpe Nassfeld Karintia / Sonnenalpe Nassfeld Karintia / Sonnenalpe Nassfeld